woensdag 12 oktober 2011

Berichtje ! =D

Halloooo !

De dagen vliegen hier ontzettend snel voorbij! We hebben in het weekend weer 3 dagen gewerkt. Lieselot is zondag ziek geworden en is dus niet met Dorien op stage geweest. Geraldine, een ander meisje was ook ziek geworden. Daarom is Dorien samen met Céleste op stage gegaan. Lieselot en Geraldine voelden zich al veel beter maandag en zijn daarom maar op stage vertrokken 's avonds om hun dagen in te halen.
Het totaal aantal bevallingen staat momenteel op:
Evelien: 21 bevallingen
Dorien: 31 bevallingen
Lieselot: 19 bevallingen
Zoals het er nu naar uitziet, gaan we zeker aan onze 40 bevallingen raken.

Deze morgen zijn Dorien en Evelien naar de winkel geweest terwijl Lieselot nog even aan het slapen was na haar nachtdienst.
Daarna zijn we rond de middag met ons 3 vertrokken naar Ile de Ngor. Dit is een klein eilandje dat we zien als we bij ons op het strand liggen. We moesten hiervoor een klein bootje nemen om tot aan het eiland te raken. Toen we op het eiland aankwamen, kwamen we een andere 'Toubab' tegen. Een Canadees meisje dat hier momenteel werkt voor 5 maanden als ergotherapeute. Zij had een Senegalese vriend ontmoet die ons ging rondleiden op het eiland en ze vroeg of we mee wouden komen. Het was echt super om te zien! Dit was echt al 1 van de mooiste dagen tot nu toe hier. Na de rondleiding en het kopen van souvenirs, zijn we op strand nog samen gamba's gaan eten. Heerlijk! Daarna zijn we nog wat gaan zwemmen in de zee en opnieuw vertrokken met het bootje richting thuis. Naar dit eilandje komen we zeker en vast nog eens terug!

Morgen gaan we op onze laatste vrije dag naar 'Ile de Gorée'. Dit is het oude slaveneiland en het zou ook erg mooi zijn om te zien. Dus we gaan met een klein groepje naar daar om dit te bezoeken.

Het verhaal hierover lezen jullie in ons volgende berichtje!

Tot snel!
Liefs,
Dorien, Evelien en Lieselot

7 opmerkingen:

  1. Dag Lieselot,
    Fijn dat je genezen bent. Het ziet er daar heel fijn uit. Ik heb je ook een mailtje gestuurd maar weet niet of het is aangekomen. Vele groetjes en kusjes,
    Je meter, Sabine.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag Dorien, Evelien en Lieselot,
    wat een mooie verhalen, en zo'n upgrade van bevallingsaantallen. Dat is fijn!
    Vrijdag is het TKD; dan komen we met de derdejaars zeker piepen op uw blog.
    Hou vol!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dag Dorien, Evelien en Lieselot, vandaag TKD; we hebben uw blog 'beamed' in de klas; iedereen verwonderd over de bevallingsaantallen van jullie. We hadden een lazy day als doel, maar het is toch een intensieve dag geworden met stage-reflecties, PGOgroepen, namiddag ontspanning met rug- en handmassages, uitleg over het ex.reglement, en dan heel hard zitten focussen op de eindwerken. Het is voor haast iedereen verwarrend en stresserend om naar concrete vraagstellingen te komen, maar het gaat lukken.
    Hou vol, schrijf maar mooie verhalen; een reactie plaatsen is precies niet zo evident... kijken jullie uw instellingen hierover nog eens na aub?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Meiden!

    Hopelijk is iedereen ondertussen weer beter? Zit jullie tijd in Dakar er al bijna op, wanneer gaan jullie naar Mbour?

    Fijn dat jullie al zoveel bevallingen hebben mogen doen. Hopelijk waren het ook veel mooie bevallingen, met gezonde baby's en mama's.

    Heel veel plezier nog!

    Groetjes Chantal

    Heel veel plezier nog!

    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Katelijne Michielsen20 oktober 2011 om 12:26

    Hallo Limburgse vroedvrouwen in Afrika ! Hopelijk maken jullie een leerrijke stage door, zowel in aantallen bevallingen als in sociale en culturele bagage. We proberen als docenten jullie ervaringen te volgen. Maar het ziet er allemaal goed uit tot nu toe. Veel zon en zelfs lekker eten heb ik gezien.
    Tot binnenkort ! -- Katelijne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Lieselot,

    Misschien ken je mij niet meer maar ik ben Carine van Antwerpen, de dochter van vrienden van je grootouders. ik heb net met je mama gechat en zij vertelde mij van je blog. jullie lijken wel een hele fijne en boeiende tijd te beleven. Ik ben onder de indruk van jullie belevenissen.
    Geniet er nog maar van, ik volg jullie via de blog
    groetjes voor jullie allemaal

    Carine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hallokes lieve dorien,

    heb van mama begrepen dat jullie nu genieten momenteel van een safari uitstap, ben heel benieuwd na de verhalen en fotokes natuurlijk.
    we missen u wel heel fel maar goed dat we bijna op de helft zijn zenne.
    dorien ga ervoor en weet dat we hier beren trots op u zijn.
    tot gauw

    tessa

    BeantwoordenVerwijderen